Home / Omgaan met maagkanker / Lichamelijke conditie

Lichamelijke conditie

Een goede conditie kan ervoor zorgen dat u sneller herstelt van behandelingen. Ook kan een goede lichamelijke conditie de kwaliteit van uw leven verbeteren. Er zijn in diverse ziekenhuizen intensieve trainingsprogramma’s voor mensen met kanker. Wanneer de lichamelijke conditie het toestaat wordt geadviseerd om vroeg te beginnen met lichamelijke training. Door vroeg te beginnen met bijvoorbeeld aangepaste kracht- en intervaltraining herstellen veel mensen beter van de zware behandeling bij maagkanker. Het wordt hierdoor makkelijker om de dagelijkse taken weer op te pakken en een goede lichamelijke conditie verbetert de kwaliteit van leven. Er wordt op dit moment veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar intensieve beweegprogramma’s voor patiënten met kanker.

Vermoeidheid
Vermoeidheid kan een reden zijn om minder actief te worden na een behandeling. Toch kan bewegen ook energie geven en helpen de zinnen te verzetten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan tuinieren, wandelen of zwemmen en fietsen. Hiermee bouwt u ook langzaam uw conditie weer op.

Programma Herstel en balans
Voor meer informatie over trainingsprogramma’s verwijzen wij u naar het revalidatie programma Herstel en Balans. Ook kunt u aan uw arts vragen naar een mogelijkheid om een trainingsprogramma te volgen.
Deel deze informatie